Üyelik ve Platform Kullanım Sözleşmesi

Üyelik ve Platform Kullanım Sözleşmesi

  1. TARAFLAR

1.1. İşbu Üyelik Sözleşmesi, Çankaya Ankara, Türkiye adresinde faaliyet gösteren TrinkFon Kitle Fonlama Platformu Anonim Şirketi (bundan böyle "PLATFORM" olarak anılacaktır) ile aşağıda adresi ve detayları belirtilen (bundan böyle "ÜYE" olarak anılacaktır) arasında imzalanmıştır. Bu sözleşme, PLATFORM'a üye olma koşulları, kullanım şartları ve tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenlemektedir.

  1. TEMSİLE YETKİLİ KİŞİLER

2.1. İşbu sözleşme kapsamında tarafları aşağıda adı ve iletişim bilgileri bulunan yetkili kişiler temsil eder.

2.2. PLATFORM adına; Yetkili Kişi Alper Evren Şahin

2.2.1. Telefon: 0312 475 67 89

2.2.2.e-posta: info@trinkfon.com.tr

2.3. ÜYE adına;

2.4.Adı Soyadı

2.5. TC Kimlik No:

2.6. Adres

  1. KAPSAM ve KONU

3.1. Bu Sözleşme, aşağıda belirtilen hususları kapsar:

3.2. ÜYE'nin PLATFORM'a Kaydı:

3.2.1.ÜYE'nin, PLATFORM'a kayıt olması ve PLATFORM tarafından sunulan hizmetlere erişimi.

3.3. Hizmetlerden Yararlanma ve İşlem Yapma:

3.3.1. ÜYE'nin, PLATFORM tarafından sunulan hizmetlerden faydalanması ve bu platform üzerinde işlem yapması.

3.4. Paya Dayalı Kitle Fonlaması İle İlgili Mevzuat:

3.4.1. ÜYE'nin, 3 Ekim 2019 Tarih ve 30907 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan “Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği” ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan ilgili diğer mevzuat çerçevesinde, PLATFORM'da listelenen kampanyalardan pay satın alma işlemleri.

  1. PAYA DAYALI KİTLE FONLAMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ

4.1. PLATFORM'un Kuruluşu ve Yetkilendirilmesi:

4.1.1. PLATFORM, 27 Ekim 2021 Tarihli ve 31641 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Kitle Fonlaması Tebliği” ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan ilgili diğer mevzuata uygun olarak SPK'ya yapılan başvuru sonucunda listeye alınmış ve Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetlerini yürütmek üzere kurulmuştur.

4.2. Kampanyaların Değerlendirilmesi ve Yayınlanması:

4.2.1. PLATFORM, Girişimci ve Girişimci Şirketlerden gelen kampanya başvurularını, ilgili mevzuata uygun olarak hazırlanan değerlendirme politikasına tabi tutar.

4.2.2. Bu değerlendirme sonrasında Yatırım Komitesinin kararına dayanarak kampanyaları PLATFORM'un internet sitesinde yayınlar.

4.3. Üyelerin Yatırım Yapma Süreci:

4.3.1. Üyeler, üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra, Yatırım Komitesi tarafından onaylanan ve Bilgi Formunda yer alan bilgilere göre Girişimci/Girişim Şirketlerinin payları üzerinden yatırım yapabilirler.

4.4. Para Toplama ve Yatırım Faaliyetleri:

4.4.1. PLATFORM, Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri kapsamında, sadece halktan para toplama ve Girişimci/Girişim Şirketlerine yatırım yapma faaliyetlerini yürütür.

4.5. Fonların Emanet Edilmesi ve Aktarılması:

4.5.1. Toplanan fonlar, Girişim şirketine aktarılmadan önce Emanet Yetkilisi olan Takasbank A.Ş. nezdinde bloke edilir.

4.5.2. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde kaydileştirme ve diğer Tebliğ hükümlerinin yerine getirilmesi sürecinden sonra, fonlar Girişim Şirketi’ne aktarılır.

  1. PAYA DAYALI KİTLE FONLAMASI FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU

5.1. ÜYE, PLATFORM’da işlem yapmak istediği takdirde Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu’nu imzalamakla yükümlüdür. Risk bildirim formunda yaptığı yatırımın riskleri ÜYE’ye bildirilmektedir. ÜYE bu formu imzaladığı takdirde riskleri okuyup, anladığını, Formun bir örneğini aldığını kabul ve beyan etmiş olacaktır.

5.2. Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu şunları içerir:

5.3. Önemli Açıklama:

5.3.1. Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir.

5.3.2. Bu amaçla, lll-35/A.2 sayılı "Kitle Fonlaması Tebliği"nin 14 üncü maddesinde öngörüldüğü üzere "Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu”nda yer alan aşağıdaki hususları anlamanız gerekmektedir.

5.3.3. Uyarı

5.3.4. Herhangi bir işlem gerçekleştirmeden önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun, Kurulca Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyeti yürütmesi uygun görülen platformların yer aldığı listede bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Listede yer alan platformların bilgileri www.spk.gov.tr web sitesinde yer almaktadır.

5.3.5. Risk Bildirimi

5.3.6. İşlem yapacağınız platform ile imzalanacak "Üyelik Sözleşmesi’nde belirtilen hususlara ek olarak, aşağıdaki hususları anlamanız çok önemlidir:

5.3.6.1. Platform nezdinde açtırdığınız hesap ve bu hesap üzerinden gerçekleştirilecek tüm işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve takas merkezleri tarafından çıkarılan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm idari düzenleme hükümleri uygulanacaktır.

5.3.6.2. Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Girişim şirketlerine ve/veya Projelere yapılan yatırımlar, özellikle de yatırılan paranın kısmen veya tamamen kaybedilmesi riski olmak üzere önemli maddi riskler içermektedirler.

5.3.6.3. Yatırımınızdan herhangi bir getiri elde edemeyebilirsiniz. Yatırımınız herhangi bir mevduat garantisi ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun yatırımcıların tazminine ilişkin hükümleri kapsamında değildir. Ayrıca erken aşama girişimlere yapılan yatırımlar genellikle herhangi bir temettü ödemesi sağlamamaktadır.

5.3.6.4. Kitle fonlaması yatırımları doğası gereği likit olmayan yatırımlardır. Yatırımınızı herhangi bir zamanda satamayabilirsiniz, satsanız bile yüksek işlem maliyetleriyle karşılaşabilirsiniz.

5.3.6.5. Girişim şirketinin ve/veya Projenin ticari hedeflerine ulaşamaması riski vardır. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların bir göstergesi olmadığı gibi, erken aşama girişimler de geçmiş performans verisi dahi sunulamayabilir.

5.3.6.6. İşbu Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu, müşteriyi genel olarak mevcut riskler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, kitle fonlaması faaliyetlerinden kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayısıyla tasarruflarınızı bu tip yatırımlara yönlendirmeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız.

5.3.6.7. Yukarıdaki tüm hususları okuyup, anladığımı; işbu esasları uygulanması sırasında Platformun kusuru veya ihmali nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla özgür iradem sonucu bu "Paya Dayalı Kitle Fonlaması Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu"nu imzaladığımı ve bundan sonra Sözleşmeyi imzalayarak Formun bir örneğini aldığımı kabul ve beyan ederim.

  1. ÜYELİK SÜRECİ ve ÜYELİK ÜCRETİ

6.1. Üyelik Şartları:

6.1.1. Gerçek ve tüzel kişiler, PLATFORM’da yatırım yapabilmek için üye olmalı ve profil bilgilerini zorunlu alanlara eksiksiz ve doğru şekilde doldurmalıdır.

6.2. Üyelik Yaş Sınırı ve Şartları:

6.2.1. 18 yaşını tamamlamış her birey ve Kurumsal şirketler ile fonlar, PLATFORM’a ÜYE olabilir. Ancak, Kurumsal Üyelikler sadece kurumu temsil etme yetkisine sahip kişiler tarafından gerçekleştirilebilir.

6.3. Yatırım Limitleri:

6.3.1. Bireysel Üyeler için Limitler:

6.3.1.1. Eğer Bireysel üye gelir beyanında bulunmazsa, (2024 Yılı itibarıyla) bir yıl içinde tüm platformlar nezdinde en fazla 250.000 TL tutarında pay alabilir.

6.3.1.2. Bireysel Nitelikli Olmayan üyeler, gelir beyan etmeleri durumunda, beyan ettikleri tutarın %10'u kadar pay alabilir. Bu tutar, bir takvim yılı içinde 1.000.000 TL'yi aşamaz.

6.4. Kurumsal ve Bireysel Nitelikli Üyeler için Limitler:

6.4.1. Bireysel ve Kurumsal Nitelikli üyeler için pay alımında bir üst sınır uygulanmaz.

6.5. Standart Yatırımcı Üyeliği:

6.5.1. PLATFORM’da tüm işlemlerin yapılabildiği Standart Yatırımcı Üyeliği ücretsizdir ve yasal değişikliklere ve gerekliliklere uygun şekilde bu durum değişebilecektir.

7. HİSSE/PAY ALIMI SÜRECİ UYGULANACAK PROSEDÜR

7.1. Kayıt koşullarını sağlayan ÜYE bir kampanyadan pay almak istediğinde seçeceği kampanyadan kendisine tanımlanan sınırlar içerisinde pay satın alabilir.

7.2. Pay Satışları veya Ek Pay Satış Hakkı tamamlanana veya Kampanya süresi sona erene kadar kampanya devam eder ve pay alımı online olarak gerçekleşir.

7.3. ÜYE tarafından yapılan pay alım ödemeleri Kredi kartı kullanılarak veya havale gönderilerek yapılabilir. Kredi Kartı ödemelerinde Ödeme Sistemleri Kullanım ücreti olarak toplam bedele ödeme esnasında %2,50 ilave edilir.

7.4. Pay alımı gerçekleştirilirken Risk Bildirim Formu’nun online olarak okunup imzalanması yasal zorunluluktur.

7.5. Kampanyalar için ÜYE tarafından Ön Talep bildirimi yapıldığı takdirde ÜYE’ye PLATFORM tarafından verilen süre içerisinde ödemenin yapılmaması veya eksik yapılması durumunda Ön talep hakkı ortadan kalkar.

7.6. Kampanya süresi içerisinde minimum pay satış tutarına ulaşılması durumunda kampanya başarılı kabul edilerek finansal kapanış sürecine geçilir.

7.7. Kampanya kapsamında yapılan satışların bedeli İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.‘nde bloke edilecektir.

7.8. Kampanya sonucunda minimum hedeflenen veya toplam hedeflenen tutara ulaşılmaması durumunda ÜYE tarafından yapılan pay alım ödemeleri Ödeme Sistemleri için ödediği tutar da dahil olmak üzere hiçbir kesintiye uğramadan İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. tarafından ÜYE’ye iade edilir.

7.9. Kampanya sonunda minimum hedeflenen veya toplam hedeflenen tutara ulaşılması durumunda kampanya başarılı olarak kabul edilir. Finansal kapanış süreci başlar ve Girişim Şirketi’nden ÜYE tarafından satın alınan pay Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde ÜYE adına kayıt altına alınarak e-posta yolu ile bilgi verilir.

8. PAYLARIN KAYDİLEŞTİRİLMESİ

8.1. Kitle Fonlama Kampanyalarından alınan paylar Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından ÜYE adına kaydedilir.

9. e-YATIRIMCI ÜYELİĞİ

9.1. ÜYE ,PLATFORM’a üyelik esnasında Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin e-Yatırımcı sistemine üyeliğinin yapılmasını peşinen kabul eder.

10. PLATFORM’UN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

10.1. PLATFORM, kampanya süresince ilgili prosedürü işletmekle sorumludur.

10.2. Kampanya sonunda PLATFORM, Kampanya Sahibi’ne her bir ÜYE’nin sağladığı fon tutarı ve bunun karşılığında çıkarılacak payların toplam nominal değerinin bilgisini MKK’ya derhal iletir.

10.3. ÜYE’nin kampanyalardan pay satın alabilmesi için gerekli bilgi, destek ve altyapıyı sağlar.

10.4. PLATFORM sunulan hizmet nedeniyle hafif ihmal seviyesindeki kusurlarından sorumlu tutulamaz.

10.5. Ağır ihmal ve kastın varlığının ispatlanması durumunda ancak bu ihmal ve kasıtla doğrudan bağlantılı olan zararları tazmin ile yükümlüdür.

10.6. ÜYE’nin PLATFORM kuralları ve Kampanya prosedürüne aykırı hareket etmesi durumunda platforma erişimini engelleyebilir veya kısıtlayabilir. Bu durumu ÜYE peşinen kabul eder.

10.7. PLATFORM, ÜYE ile diğer Üyeleri arasında iletişim kurulabilecek hizmetleri sunar. Bu iletişimden doğabilecek herhangi bir sorundan PLATFORM sorumlu değildir.

10.8. ÜYE ile PLATFORM’un diğer Üyeleri arasında yapılan hiçbir hukuki işleme ve/veya sözleşmeye taraf, kefil, garantör, lehtar değildir. Hiçbir şekilde hak ve yükümlülük sahibi değildir. ÜYE ve diğer Üyeleri kendi aralarında yapacakları her türlü sözleşme ve/veya hukuki işlemden sadece kendileri sorumludurlar.

10.9. PLATFORM, ÜYE’nin vermiş olduğu tüm bilgileri KVKK kapsamında gerekli izinleri alarak üçüncü kişilerle ve diğer Üyeleri ile paylaşabilecektir. Bu durumu ÜYE peşinen kabul eder.

10.10. Kampanyalara yatırım yapan Üyelerin Ad/Soyad, Yatırım Yaptığı Tarih ve Saat ve Yatırım Tutarları, Kampanyanın Yatırımcılar sayfasında listelenir. İşbu sözleşmede kapsamında online olarak Üye/Kayıt olan her ÜYE bu durumu peşinen kabul eder.

10.11. Kampanyalara yatırım yapan Üyelerin Ad/Soyad ve Toplam Yatırım Tutarları en fazla yatırım yapan ÜYE'den başlayarak sıralanarak Kayıtlı Yatırımcılar sayfasında yayınlanır. İşbu sözleşmede kapsamında online olarak Üye/Kayıt olan her ÜYE bu durumu peşinen kabul eder.

10.12. Tüm ÜYE bilgileri ve ÜYE’ler tarafından sağlanan veriler özel güvenlik duvarları ile korunan veri tabanlarında yedekli saklanmaktadır. Bu bilgilerin PLATFORM’un kontrolü dışında üçüncü şahısların eline geçmesi ve kötü niyetli kullanılmasından PLATFORM sorumlu değildir. Bu durumu ÜYE kabul eder.

10.13. ÜYE işbu sözleşmeye ve internet sitesi kullanım kurallarına aykırı hareket etmesi durumunda hiçbir bildirime gerek kalmaksızın PLATFORM işbu sözleşmeyi tek taraflı olarak derhal feshetme hakkına sahiptir.

10.14. ÜYE’nin, verdiği bilgiler ve belgeler, fotoğraflar, tanıtım filmleri, resimler ve yazılar PLATFORM tarafından reklam ve pazarlama amaçlı kullanılabilir. Bu durumu ÜYE kabul eder.

10.15. PLATFORM, sözleşmesi içeriğinde değişikliğe gidebilir. Bu durumda ÜYE’nin kayıtlı e-posta adresine bildirimde bulunulur. Bu bildirim ile sözleşme hükümlerinin değiştiğini ÜYE peşinen Kabul eder.

11. ÜYE’NİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

11.1. ÜYE’nin tüm işlemleri çevrimiçi ve anlık olarak, PLATFORM Kayıt ve Pay Alım sistemi Merkezi Kayıt Kuruluşu, E-Devlet ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. arasında kurulan entegrasyon sistemi kullanılarak bu kuruluşlarla paylaşılmaktadır. Bu paylaşımı ÜYE peşinen kabul eder.

11.2. PLATFORM, ÜYE’nin kayıt olurken verdiği bilgileri, ÜYE tarafından sağlanan içerikleri, bilgi, belge ve diğer materyalleri, üçüncü kişilere ilişkin bilgilerin gerçekliğin, ve hukuka uygunluğunu kontrol etmekle yükümlü değildir. Beyanlar hukuka ve örf ve adete ilişkin hususlar açısından her ne kadar kontrole tabii tutulacaksa da eksik ve yanlış beyanların tüm sorumluluğu ÜYE’ye aittir. ÜYE, beyan ettiği her türlü yanlış, yalan ve eksik bilgilerin kullanılması ve/veya bunlara dayanılarak herhangi bir başka Üyenin zarar görmesinden sorumlu olacaktır.

11.3. PLATFORM, internet sitesini kesintisiz erişilebilir kılmak adına en üst düzeyde özeni ve titizliği gösterir, gerekli tüm önlemleri alır. Ancak, özellikle periyodik bakım, güvenlik ve kapasite sorunları ile iletişim ağlarındaki arızalar, elektrik kesintileri savaş, grev, doğal afet gibi durumlarda sitenin ulaşılamaz olmasını ÜYE kabul eder. Bu kesintilerden kaynaklı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz.

11.4. ÜYE, PLATFORM’un kuralları ve izin verdiği dosyalar dışında herhangi bir yazılım, kod, script, eklenti (add-on) ve benzeri sisteme müdahale edici, sistemin çalışmasını değiştirici veya düzenleyici araç yükleyemez. Bu kuralın istisnası PLATFORM yükümlülüğü kapsamındadır. Bu durumun oluşmasında ve güvenlik açıklarının ortaya çıkmasında ilgili dosyayı yükleyen ÜYE sorumludur ve PLATFORM’un uğrayacağı zarar ve ziyan için yasal yollara başvurma hakkını doğuracağını ÜYE kabul eder.

11.5. Belirlenen süre içinde hedeflenen fonun toplanamaması halinde kampanya başarısız kabul edilir ve toplanan fonlar sahiplerine hiçbir kesinti olmaksızın iade edilir. Bu durum PLATFORM’un sorumluluğunda değildir,ÜYE herhangi bir ad altında tazminat talep etme hakkının olmadığını kabul eder.

11.6. ÜYE, PLATFORM tarafından sunulan tüm alanları kullanım amacına uygun ve sınırlamalara riayet ederek kullanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

11.7. ÜYE, yürürlükteki mevzuata veya genel ahlak ve adaba aykırı, toplumu veya diğer üyeleri rahatsız edici davranışlarda bulunmaz. Bu durumun tespiti halinde PLATFORM, ÜYE’nin sözleşmesini derhal fesheder ve yasal yollara başvurur. Bu durumda ÜYE’nin yüklemiş olduğu her türlü bilgiyi yayından kaldırma ve silme hakkı PLATFORM yükümlülüğü kapsamındadır. ÜYE, PLATFORM’un bu verileri iade yükümlülüğü olmadığını kabul eder.

11.8. ÜYE'nin ÜYE'liğinin sona erdirilmesini isteme hakkı vardır. Ancak bu isteğini üye olurken doğruladığı e-posta adresi üzerinden PLATFORM’un info@trinkfon.com adresine bildirmelidir.MKK kayıtları ve e-devlet doğrulamaları sebebi ile ÜYE'lik verilerinin veri tabanlarından silinmesi mümkün değildir. Ancak silme işlemi yerine ÜYE bilgileri anonimleştirerek KVKK hükümleri doğrultusunda saklanır ve asla üçüncü taraflarla paylaşılmaz. ÜYE işbu sözleşmeyi imzalayarak bu durumu kabul eder.

11.9. ÜYE, yürürlükteki mevzuata işbu sözleşmede bahsedilsin veya bahsedilmesin aykırı davranışlarda bulunamaz. ÜYE, diğer Üyelere ve PLATFORM çalışanlarına hakaret, iftira, sövme, tehdit, kişilik hakları ve özel hayatın gizliliğini ihlal başta olmak üzere kişilerin yasal haklarını ihlal eden davranışlarda bulunamaz. Bu durumun tespiti halinde PLATFORM dilerse işbu sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih hakkına sahiptir.

11.10. Yürürlükteki İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesi’nde sayılanlar başta olmak üzere yalan, haksız, müstehcen, yakışıksız içerikleri veya yasa dışı materyal veya bilgiyi yayınlamak, postalamak, dağıtmak ve veya yaymak veya olay tarihinde yürürlükte olacak ilgili mevzuata aykırı hareketlerde bulunamaz. Bu durumun tespiti halinde PLATFORM dilerse işbu sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih hakkına sahiptir.

11.11. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve telif hakları ile ilgili yürürlükteki diğer mevzuat tarafından korunan eser, yazılım veya materyallerden hak sahiplerinden izin almadan kullanamaz. Böyle bir durumun olması ve tespiti halinde ÜYE tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul eder.

11.12. ÜYE, virüs içeren, bozulmuş dosyaları veya başkalarının bilgisayarındaki faaliyetlere zarar veren yazılım ve programları sisteme, sayfasına yükleyemez ve diğer kişilere gönderemez. ÜYE, diğer üyelere spam, junk, istenmeyen mesaj, aynı anda birden fazla üyeye gönderilecek yığın mesaj veya tekrarlanan mesajlar göndererek rahatsız edemez.

11.13. ÜYE, PLATFORM içeriğini ve/veya sitede bulunan diğer Üyelere ait içerikleri ilgili kişilerden yazılı olarak izin almadan kopyalayamaz, yayamaz ve yayınlayamaz. ÜYE, kampanya sayfasında olması gereken bilgilerin dışında reklam niteliğine haiz olan veya olabilecek içerik bulunduramaz.

11.14. ÜYE, işbu sözleşmeyi kabul ederek, kitle fonlaması kampanyalarından pay satın almayı kabul eder. Dolayısı ile bu işlem için sözleşmede yer alan tüm hükümleri de kabul etmiş sayılır. Bu hükümlerin hiçbirini yok sayamaz ve değiştirilmesini talep edemez. ÜYE, profil sayfasında bulunan ikamet ve e-posta adreslerinin geçerli bir adres olduğunu ve yapılacak yazışmalarda kanuni olarak kullanılacağını, bu adrese yapılacak herhangi bir tebligatın tebliğ olunup olunmadığına bakılmaksızın kendisine yapılmış sayılacağını ve geçerli olacağını kabul ve taahhüt eder.

11.15. ÜYE, PLATFORM’a ait internet sitesini kullanımından kaynaklı tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul eder. ÜYE, Türk Ceza Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Borçlar Kanunu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Marka ve Patent Haklarının Korunması ile ilgili Kanun Hükmünde Kararnameler ve diğer ilgili yasal düzenlemelere ve yürürlüğe girecek değişiklik ve yeni düzenlemelere uymayı kabul ve taahhüt eder.

11.16. ÜYE, PLATFORM’a gönderilen ve/veya kaydedilen her bilgi, görsel ve mesajın ve her türlü verinin siteye gönderildiği kaynak IP adresinin yürürlükte olan mevzuat gereği ve ahlaka ve hukuka aykırı kullanımı engellemek için kaydedilmekte olduğunu bilir.

11.17. ÜYE, bir kampanyadan PLATFORM sistemi haricinde başka usullerle ve doğrudan usullerle ve doğrudan pay satın alması durumunda,bu durumu derhal PLATFORM’a bildirmekle yükümlüdür. ÜYE,Kampanya süresince kampanya sahibi ile doğrudan temasa geçerek pay satın alması halinde PLATFORM üzerinden satın almış sayılır. ÜYE, bu duruma ilişkin bilgi vermediğinin tespiti halinde SPK’nın 5237 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde suç ihbarında bulunulabileceğini bilir, bu durumu kabul eder.

11.18. ÜYE kendisine mevzuat çerçevesinde bir takvim yılı içerisinde tanınan pay alım tutarlarını aşamaz. Bu tutarları aştığı takdirde sorumluluk kendisine aittir.

11.19. ÜYE beyan ettiği bilgilerin ve ibraz ettiği tüm belgelerin içeriğinin doğru ve kendisine ait olduğunu kabul ve beyan eder.

11.20. ÜYE, bir kitle fonlama kampanyasından aldığı paylar neticesinde kampanya sahibi ile doğrudan kurulan bir ortaklık ilişkisi içerisine girmektedir. ÜYE, yaptığı yatırımın/yatırımların tüm sorumluluğunun ve riskinin kendisine ait olduğunu ve PLATFORM’u hiçbir şekilde sorumlu tutamayacağını peşinen kabul eder.

11.21. PLATFORM bu ortaklık ilişkisi içerisinde yer almaz ve bir sorumluluk üstlenmez.

12. SÖZLEŞMENİN FESHİ

12.1. PLATFORM hiçbir ihtar ve bildirime gerek olmaksızın her zaman, derhal ve tek taraflı olarak bu sözleşmeyi feshedebilir.

13. GİZLİLİK

13.1. PLATFORM, ÜYE’nin PLATFORM’a aktardığı tüm bilgilerin öneminin farkındadır ve bilgilerin hassasiyetle kullanılması için gerekli tedbirleri alır. PLATFORM, ÜYE’ye ait kişisel verileri, mevzuatın izin verdiği haller ve ÜYE’nin rıza verdiği durumlar hariç olmak üzere işlemez, üçüncü şahıslarla paylaşmaz. Bununla beraber, ÜYE’nin kendisi, yatırımları, projesi ve/veya girişim şirketi ile ilgili bilgilerin PLATFORM çalışanları, Yatırım Komitesi, MKK, Emanet Yetkilisi Kurum, Devlet Kurumları ve Sermaye Piyasası Kurumu ile paylaşılması, işlenmesi ve gerekli hallerde ÜYE ile telefon, posta, kısa mesaj gibi yöntemlerle iletişim kurulması bu hükümden müstesna olup ÜYE, belirtilen amaçlarla kişisel verilerinin işlenmesine ve ticari iletişime bu sözleşmeyi imzalayarak onay vermiş sayılır.

14. GEÇERLİ KAYITLAR

14.1. İşbu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlıklarda PLATFORM’un kayıtları geçerli, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil olacaktır. Bu hüküm delil sözleşmesi niteliğindedir ve taraflar bu sözleşme ile kabul, beyan ve taahhüt eder.

15. YETKİLİ MAHKEME

15.1. Uyuşmazlıkların çözümünde Ankara Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

16. SÖZLEŞMENİN TARİHİ ve GEÇERLİLİK SÜRESİ

16 Maddeden ve 9 sayfadan ibaret olan İşbu sözleşme ……………………. Tarihinde taraflarca çevrimiçi Kabul Edilip İmzalanmış olup, kabule ilişkin Zaman Damgası loglanmıştır. Sözleşme imza tarihinden itibaren 5 yıl boyunca yürürlükte kalacaktır.

Trinkfon KİTLE FONLAMA PLATFORMU ANONİM ŞİRKETİ (PLATFORM)

İMZA (Alper Evren Şahin, Genel Müdür - Yönetim Kurulu Başkanı) - Elektronik Ortamda Kabul Edilip İmzalanmış olup, kabule ilişkin Zaman Damgası loglanmıştır.

İMZA (ÜYE) - Elektronik Ortamda Kabul Edilip İmzalanmış olup, kabule ilişkin Zaman Damgası loglanmıştır.